OULU BLUES FESTIVAL, juurimusiikkia moneen makuun:

HENRY OJUTKANGAS
WENTUS BLUES BAND
ESA PULLIAINEN C COMBO & MR BREATHLESS

Oulu Blues Festival on vakiinnuttanut asemansa valkean kaupungin harvoista rootsmusiikin merkkitapahtumista. Viime vuosina se on tuonut oululaisten kuultavaksi muun muassa yhden nykybluesin tärkeimmistä edustajista, amerikkalaisen Alvin Youngblood Heartin ja Ruotsin blueskuninkaan Sven Zetterbergin.

Tänä vuonna Oulun Uudella Seurahuoneella juhlitaan lauantaina 16. huhtikuuta vaihteeksi täysin kotimaisin voimin.
Päätähtenä on tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan juhliva Wentus Blues Band.

Yksitoista albumia ja kaksi ja puolituhatta keikkaa parissakymmenessä maassa on tehnyt yhtyeestä kansainvälisesti tunnetuimman juurimusiikkiryhmämme. WBB on myös pidetty säestysporukka ja kansainvälisten bluestähtien suosiossa, joten sitä kautta moni tunnettu maailmannimi on eksynyt Suomeenkin. Juhlavuotensa alkajaisiksi yhtye julkaisi albumin Lucky Strike Mama , jolla se tarjoilee parasta juurimusiikkia. Perinteitä kunnioitetaan, mutta maittavassa blueskeitoksessa maistuu vahvana myös rock, soul ja ripaus räppiäkin.

Oulu Blues-festivaalin aloittajana toimii pohjoisen bluesin grand old man, huuliharpisti, laulaja ja kitaristi Henry Ojutkangas, joka esiintyy soolona. Kipinän bluesiin hän sai aikoinaan brittibluesin kummisedältä John Mayallilta ja syvensi bluestuntemustaan sitten kuuntelemalla mustia mestareita Robert Johnsonia, Leadbellyä ja niin edelleen. Etelään muutettuaan hän keikkaili muun muassa Dave Lindholmin, Pepe Ahlqvistin ja Oiling Boiling Rhythm`N Blues Bandin kanssa kunnes palasi takaisin juurilleen Ouluun.

Oulu Blues-festivaalin päätteeksi esiintyvät kitarataituri Esa Pulliainen ja suomalaisen rock`n`rollin vauhtipyörä, pianisti Mr Breathless. Viimeksi Esa soitti Oulussa Chuck Berryn konsertissa lämppärinä Agents-yhtyeensä kanssa. Nyt perinnetietoinen muusikko johtaa C-Comboa, johon kuuluvat basisti Kai Pulliainen ja rumpali Toni ”El Blanco” Liimatta. Innoitteensa yhtye saa niin vanhasta jenkkirockista kuin suomalaisesta rautalangastakin.

LIPUT TÄÄLTÄ