Alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruudesta kilpailtiin Raisiossa lauantaina 30.1.2016. Mukana kilpailussa oli 11 finalistia, jotka olivat selvittäneet paikkansa finaaliin alueellisen karsinnan perusteella.

Kilpailun voittajaksi selviytyi selvällä piste-erolla Hugon Atte Lassila Oulusta. Toiseksi sijoittui Arttu Parviainen ja kolmanneksi Mikko Pynnönen.

Atte Lassila lähtee edustamaan Suomea Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin Manchesteriin Iso-Britanniaan. Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään 30. syyskuuta 2016.

Kilpailutehtävänä oli valmistaa neljän hengen menu hänelle osoitetusta ruokakorista, joka ei ollut kilpailijoilla etukäteen tiedossa. Alkuruokana kilpailijoiden tuli valmistaa ahven kahdella tavalla, pääruoan pääraaka-aineena oli ankka. Jälkiruokana oli suomalaisittain eksoottinen ananas, jota tuli hyödyntää kolmeen eri komponenttiin. Kokonainen ahven oli kilpailijoille haasteellinen, sillä heidän tuli fileoida kala itse. Jälkiruoan kokonainen annas antoi myös haastetta luovuudelle.

Uuden Seurahuoneen ja Hugon väki onnittelee työkaveriaan upeasta saavutuksesta!