Irkkufestarit tulevat jo 10. kertaa ja upea esiintyjäkaarti valtaa lavan Uudella Seurahuoneella pe 2.10. sekä la 3.10.
Perjantai 2.10. klo 21.00 (ovet auki klo 20)
Flook luo musiikkia näennäisen yksinkertaisista elementeistä: kaksi huilua, kitara ja bodhrán-rumpu tuovat perinteisiin sävelmiin lumoavan uuden muodon, jollaista ei ole kelttimusiikin saralla ennen kuultu. Yhtyeen briljantti soittotaito, herkkä keskinäinen vuorovaikutus ja vallaton musiikillinen mielikuvitus erottavat heidät entistä vahvemmin joukosta. Myös heidän maineensa vahvoina live-esiintyjinä on kiirinyt ympäri maailman.
Bändi on palannut pitkän tauon jälkeen esiintymislavoille akut ladattuina, valmiina täyteen menoon. Tätä harvinaista keikkaa ei kannata missata!
Best Group BBC Folk Awards 2006
John Doyle on jo pitkään nauttinut tunnustusta yhtenä irlantilaisen ja akustisen musiikin parhaista kitaristeista, ja hänen maineensa taidokkaana laulajana ja lauluntekijänä on myös kiirinyt maailmalle. John yhdistelee perinteistä ja omatekoista materiaalia pettämättömällä otteella, uudistuvan irlantilaisen kansanmusiikin perinteitä kunnioittaen. Hän on maailmankuulun Solas-yhtyeen entinen jäsen, ja sittemmin hän on saanut Grammy-ehdokkuuden Liz Carrollin kanssa, ja kiertää maailmaa esiintyen mm. Mike McGoldrickin, The Teatotallersin ja Usher’s Islandin kanssa.
inSpiral Dance Company Finland on Suomen suurin irlantilaiseen tanssiin keskittyvä koulu, joka tarjoaa opetusta kolmessa kaupungissa. Koulun pääopettajana toimii tšekkiläinen Tereza Bernardova (TCRG), joka on opiskellut irlantilaista tanssia mm. Irish World Academy of Music and Dance:ssa Irlannissa.
Koulun oppilaat ja opettajat yhdistävät nyt taitonsa ensimmäistä kertaa ja yleisö tulee näkemään niin modernimpia kuin perinteisempiäkin tansseja 15-henkisen ryhmän esityksen aikana.
Hinta: 22€/18€
+2,50€ Lippupalvelun palvelumaksu
*18€ Oulun sähkönmyynnin etuasiakkaille Lippupalvelun myyntipisteistä
Lauantai 3.10. klo 21.00 (ovet auki klo 20)
Réalta. Irish Music Magazinen kuvaus Réaltasta kuuluu näin: “täyteläinen täyslaidallinen säkkipilliä”. Bothy Bandin jalanjäljissä seuraava yhtye ei turhaan jarruttele, vaan kiskoo joka sävelestä kaiken jännityksen irti. Heidän saundinsa perustuu kahteen säkkipilliin, joita tukee vahva säestys kitaralla, busukilla ja pystybassolla. Näiden avulla Réalta ottaa kaiken ilon irti irlantilaisen musiikin rakastetuimmista piirteistä: säkenöivistä melodioista ja jalan alle menevistä rytmeistä.
Réalta on ansainnut maineen iloisena ja energisenä yleisön villitsijänä, perinteitä unohtamatta.
Danny Kyle Award, Celtic Connections 2012
Droichead on energinen irkkubändi Oulusta. Yhtyeen ohjelmisto koostuu menevästä irlantilaisesta tanssimusiikista sekä englannin- ja iirinkielisistä lauluista. Droichead yhdistää irkkujamien meiningin raikkaisiin sovituksiin, ja lopputuloksesta nauttivat sekä kuuntelijat että tanssijat.
Irlantilaisen tanssin ryhmä ”Greenlights” on perustettu vuonna 2008 ja tänä vuonna juhlimme seitsemättä syntymäpäiväämme. Tanssiryhmämme on varsin monikulttuurinen: tanssijamme ovat Suomesta, Saksasta, Irlannista, Virosta sekä Venäjältä. Esityksessämme tanssimme irlantilaisia reelejä ja jigejä pehmeissä ja kovissa kengissä.
Hinta: 22€/18€
+2,50€ Lippupalvelun palvelumaksu