Eeva-Maria Rahkamaan valokuvat kertovat unimaailmasta

Uuden Seurahuoneen Ravintola Hugossa nähdään kesäkuun 2015 – huhtikuun 2016 aikana pohjois-suomalaisen Tiera-valokuvaajaryhmän töitä. Tiera on perustettu vuonna 2014 ja sen jäsenet ovat opiskelleet ammattiopisto Lappiassa valokuvaajan ammattitutkintoon johtavassa koulutuksessa vuosina 2010-2012. Tieraan kuuluu 8 valokuvaajaa, joista Hugossa mukana ovat: Eeva-Maria Rahkamaa, Juha Kauppinen, Tiina Rämet, Jyrki Nikkilä ja Anna-Leena Muotka.

Tulevien näyttelyiden valokuvat ovat osa Tiera ryhmän, Tiera 1 -näyttelykokonaisuutta. Katsojan mielikuvituksen haastava kattaus tarjoaa kauniita kuvia ja mielikuvitusta lennättäviä kuvatarinoita. Se muodostuu kuvaajien omista projekteista, joten kuvasarjoja on oman elämän tarkastelusta aina fysiikan lakien tutkiskeluun.

Ravintola Hugossa on ensimmäisenä nähtävillä oululaisen valokuvaajan, Eeva-Maria Rahkamaan, Dreamtime part 1 -kuvasarja. Siihen sisältyy 20 valokuvaa, joista kolme on esillä Uuden Seurahuoneen aulassa.

Valokuvaaja Aleksi Turulin on koonnut Eeva-Maria Rahkamaan kuvasarjasta videon, joka pyörii Hugon screeneillä. Kuvat on otettu Hailuodossa sekä Keski-Suomessa vuoden 2014 aikana. Dreamtime kertoo unimaailmasta, jossa toden ja epätoden raja hämärtyy. Kaikki on totta ja mikään ei ole totta. Asiat sekoittuvat toisiinsa ja vain tämä hetki merkitsee. Unimaailmassa aistit ovat herkimmillään. Mieli on rauhallinen ja palaset loksahtelevat kohdilleen. Maailma näyttää avoimelta ja elämänlatu keskeneräiseltä.

Eeva-Maria Rahkama – Dreamtime, 6.9.2015 saakka, Ravintola Hugo, Oulu.

Lisätietoja:
Valokuvaaja Eeva-Maria Rahkamaa p. 040 5733 292/info@nulleevamarian.fi
www.eevamarian.fi
www.uusiseurahuone.com