Oululaisen valokuvataiteilija Kati Leinosen valokuvanäyttely Reflection – Heijastus -näyttely avataan Oulun Uudella Seurahuoneella keskiviikkona 10.12. ja se on nähtävillä ravintola Hugon näytöillä sekä aulan seinillä helmikuun 2015 loppuun saakka.

– Rauhallinen kuvakokonaisuus sopii erinomaisesti ravintolaympäristöön ja sama teema nähdään myös aulassa, jossa esillä on originaaleja teoksia, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuhkanen.

Kati Leinosen Reflection – Heijastus -näyttely kulkeutuu galleriaympäristöstä ravintola Hugoon, jonka tv-näytölle Leinonen on koonnut näyttelyn valokuvateokset ja toisella näytöllä nähdään teossarjan mediateos.

– Näyttely tuo ravintolamme kävijöille myös hienon taide-elämyksen ja aiomme kehittää näyttelyideaamme eteenpäin vielä ensi vuoden puolella, lupailee Tuhkanen.

Kati Leinonen kertoo kuvasarjan saaneen alkunsa metsäretken havainnoista ja muistinsa menettäneen vanhuksen kohtaamisesta:

– Lammen pinnan heijastukset avasivat toisen maailman, ja kohtaaminen eksyneen vanhuksen kanssa toi ajatuksen, miten pienestä kaikki on kiinni, miten hahmotamme maailman ja koska lakkaamme hahmottamasta. Miten vähästä kaikki voi kääntyä ylösalaisin ja tuttu muuttua vieraaksi, kertoo Leinonen näyttelyn synnystä.

– Näyttely liikkuu unen ja valveen, tajunnan ja alitajunnan rajamaastoissa, Leinonen kertoo teoksistaan.

– On todella hienoa päästä tuomaan taidetta arvokkaaseen ympäristöön ja ihmisten pariin ravintolaan.

Kati Leinonen on oululainen valokuvaaja ja taiteilija. Hän on opiskellut valokuvausta London College of Printingissä ja audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa, jonne hän tekee parhaillaan taiteellista väitöstyötä. Leinosen töitä on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Hänen märkälevymuotokuvien sarjat Still Men ja Lifes pääsivät Fotofinlandia 2011 finalistien joukkoon.

Hugossa esillä olevista teoksista sekä slideshown A edition teokset ovat myytävänä, tiedustelut Kati Leinoselta.

Lisätietoja:
Valokuvaaja Kati Leinonen, p. 040 725 2532 / kati@nullilmestys.fi
Ravintoloitsija Tommi Tuhkanen, p. 040 702 4674 / tommi.tuhkanen@nulluusiseurahuone.com